Voordat je bestelt, let op!!

De latex collectie van Fine2shine wordt met de hand gemaakt. Geen latex uit een doosje dus. De levertijd is daardoor ook anders dan bij latex uit de fabriek. Reken op ongeveer 6 weken. Ook al heb je maar een kleine order, we werken op volgorde van bestelling.

Bestelde kleding kan niet geruild/geretourneerd worden omdat het pas gemaakt wordt na bestelling. Volgens de letter van de wet is het kleding welke op maat wordt gemaakt. Het herroepingsrecht is daarbij niet van kracht.

Latex collectie

Onderverdeling

De latex kleding die je hier vindt is onder te verdelen in verschillende categorieën. Te weten Latex Kleding, Latex Lingerie en Latex Accessoires.

Deze onderdelen hebben we gemaakt om je sneller de juiste keuze te kunnen laten maken.

Behalve de handschoenen en tenensokken is al onze latex kleding is met de hand gemaakt en gelijmd. Erg belangrijk is de manier hoe je latex aan- en uittrekt. Om het scheuren van de latex te voorkomen adviseren we je het volgende:

Zowel je lichaam als het latex kledingstuk moeten worden voorbereid voordat het kan worden aangetrokken. Smeer de binnenkant van de kleding en je huid in met ruim voldoende siliconen glijmiddel of talkpoeder. Zelf zijn we om verschillende redenen geen voorstander van talkpoeder. Vermijd brute kracht brute kracht.

Trek de kleding niet aan zoals je dat met een strakke spijkerbroek zou doen maar eerder zoals je een paar kousen of sokken aan zou trekken die erg dun zijn. Daar waar het kan kun je de latex het beste eerst oprollen.

Opgerolde latex is enorm sterk en kan niet scheuren bij het aantrekken. Rol het daarna af over je huid trekkend met lichte kracht. Een andere manier is om je handen langzaam tussen de huid en het latex kledingstuk te schuiven. Trek de hand weg terwijl je de latex op zijn plaats schuift. Herhaal de beweging keer op keer totdat alles op zijn plaats zit. Als de moeilijkheid lijkt aan te houden, dan is het nodig meer siliconengijmiddel te gebruiken.

Ons advies is om extra  dikke siliconengijmiddel te gebruiken. Dat geeft een langdurige glans aan de buitenzijde en voorkomt dat de latex aan je huid gaat plakken. Dat laatste kan gevoelig zijn. Als je lange vingernagels hebt, is het een goede gewoonte om wat katoenen handschoenen aan te doen, zodat je je latex kledingstuk niet doorboort.

Dingen die je bij latex kleding moet vermijden:

Olie

Metaal

Zonlicht

Warmte

Vochtigheid

Vlammen

Scherpe voorwerpen